Den vanliga cykeln är naturligtvis bra att ha till hands för att snabbt ta sig till olika ställen. Idag har dock massor av alternativ utvecklats för att kanske komma fram snabbare eller slippa trampa så mycket. Det största alternativet i dagsläget är sparkcykeln eller elsparkcykeln där den sistnämnda drivs av el och tar dig fram utan att du behöver sparka. En annan är elscootern som fungerar som en liten vespa eller moped och som drivs med el. Den finns givetvis även som bensindriven.

Sparkcykeln

Kanske du främst tänker på sparkcykeln som en leksak för barn på lekis eller fritidsgården. Dock har sparkcykeln blivit ett erkänt transportmedel, inte minst i storstäderna där de är behjälpliga för att snabbt ta dig från punkt A till punkt B utan att trängas eller oroas för sena tåg och bussar. Idag kan du hyra en elsparkcykel var som helst i staden genom appar utvecklade från företag som Voi och Lime. Tyvärr har det lämnats in många klagomål från folk och bilister om att elsparkcyklarna ligger huller om buller på gatorna och att de egentligen inte är så miljövänliga som man kan tro. Dock går försäljningen av sparkcyklarna upp för privat försäljning.

Scootern

Många ungdomar föredrar en scooter eller liten moped att transportera sig med istället för en cykel. Anledningen kan vara att det går snabbare och att den är lite tuffare än en vanlig hoj. Den nyaste trenden är att skaffa elscooter som alltså är en scooter som går på elbatteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *