Om du och din familj är cykelentusiaster kanske ni regelbundet brukar åka på semester till Öland eller andra natursköna områden för att cykla tillsammans. Att ta med sig cyklarna på semester kräver dock en del planering. Du behöver en god och säker förvaring så att era cyklar kommer fram i gott skick och kan användas under hela semestern.

Hos Transport Styling hittar du förvaringsmöjligheter till en V70 men också till massa andra bilmodeller, vilket ger dig ett stort utbud att välja mellan. Ett låsbart takräcke går snabbt att montera och gör dig väl förberedd inför cykelsemestern. Du kan även köpa en mängd andra tillbehör som lastgaller och skyddande gummimattor, om du föredrar att transportera en del utrustning inuti bilen istället. Här finns utrustning till en V70 men också till en massa andra bilmodeller.

Säker transport av cykel

En del väljer att transportera cykeln på biltaket, medan andra sätter fast den i en cykelhållare. Det är viktigt att hålla koll på det regelverk som gäller för cykeltransport, så att du inte utsätter din familj eller andra medtrafikanter för fara. Sedan februari 2022 går det bra att sätta på en extra registreringsskylt på cykelhållaren, då du som fordonsägare alltid måste se till så att dessa skyltar är synliga.

Du bör inte sätta cykeln i bagageluckan, dels då utrymmet där är begränsat, men också då det ofta kräver att du demonterar cykeln. Detta gör att du kan behöva ta med dig många fler verktyg än vad som annars är nödvändigt. Ett cykelställ eller ett takräcke är en bättre lösning, då det gör det möjligt att ta med flera cyklar på bilen utan att de måste demonteras. Fördelen med att använda ett takräcke är att du enklare kan komma åt bagageutrymmet medan du reser med familjen i bilen. Det kan hända att ni behöver komma åt saker i packningen under resans gång och då är ett takräcke den bästa lösningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *