Cykelns tid är verkligen kommen!

Cykeln är ett av de mest miljövänliga färdsätten man kan tänka sig, och det är dessutom perfekt i en stad där det finns ont om bilparkeringar och man kanske inte vill trängas på kommunala färdmedel. Det kan också vara roligt att cykla, och man kan göra sin cykel personlig genom olika utrustningar och färger. Du kan snabbt cykla förbi all trafik på gatan och dessutom får du gratis motion.

Behovet av cykelhubbar ökar

Cyklande har blivit både en familjeangelägenhet och ett transportmedel. Ju fler människor som cyklar desto fler möjligheter behöver det finnas att parkera cykeln. Om man cyklar till tåget behöver man ställa av den, utanför affären behöver man parkera den, vid skolan vill man lämna den under dagen – och om man bor i ett flerbostadshus behöver det finnas ett bra cykelgarage eller ett skyddat område.

Kommuner runt om i landet känner av den ökade cyklingen. Efterfrågan på cykelhubbar, det vill säga cykelparkeringar, har ökat och det finns ett antal intressanta företag som tillgodoser behovet. Ett av de mest innovativa företagen är Cykelboxen, https://www.cykelboxen.se/, som är en möjliggörare av stora mått. Cykelboxen tillhandahåller ett sortiment med flera varianter av cykelparkering från några få cykelställ till gigantiska avställningsplatser i modern och snygg utformning. Perfekt för cykelhubbar vid exempelvis stationer och flerbostadshus där de boende behöver ha enkel access till sin cykel. Utanför villan kan man ha en mindre modell för två-tre cyklar.

Cykelgarage skapar möjligheter

Att kunna parkera sin cykel varsomhelst bidrar till ökad användning av den – det blir enkelt och smidigt och det är betydligt snabbare än att gå. Bostadsrättsföreningar och andra samlingsplatser behöver säkra och snygga cykelgarage som inte bara är praktiska – de behöver också ha en design som passar in.

Det som gör Cykelboxen så speciella är att de är skickliga på praktisk design och teknik, samt har förståelse för hur ett cykelgarage behöver byggas för att passa in i sin omgivning. De kan exempelvis leverera ett cykelgarage med automatiska dörrar och olika system för access, såsom kort, applås eller kodlås. Det går att välja mellan vackra träbeklädda modeller, andra beklädnader eller glasväggar, beroende på vilken miljö de ska passa in i. Man kan också ha pump och verktyg i dem och en cykeltvätt om det är ett större cykelgarage.

Miljövänlig odling på taket från Cykelboxen

Som flerfamiljshus eller bostadsrättsförening kan man anlägga ett sedumtak på cykelgaraget. Där kan man bedriva odling av olika saker som exempelvis grönsaker och annat smått och gott. Det kan bli en intressant aktivitet för de boende och de kan få färsk sallad till maten. Praktiskt för villaägaren är också en kombination med redskap som skovel för snöskottning eller kanske en kvast eller andra verktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.